Coronavirus – Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum – Makkum

Welkom op de website van
Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum

Informatie gezondheidscentrum
Sinds 16 mei 2011 is het gezondheidscentrum Makkum gevestigd in het Sûnhûs. Het doel van dit "gezonde huis" is zoveel mogelijk goede zorg aan te bieden dicht bij de mensen in de buurt. Speerpunten van het Sûnhûs zijn preventieve en chronische zorg: proberen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk te blijven. Wij zijn er niet alleen voor de "cure" maar ook voor de " care".
Lees meer..

Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum
Ds. L. Touwenlaan 13a 8754 BP Makkum

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus.

Praktijkafspraken

Patiënten die een afspraak hebben mogen binnen komen. Bloedprikken kan alleen op afspraak. Vanaf heden vragen wij u binnen een mondkapje te dragen. We hanteren maximaal 8 personen in de wachtkamer en maximaal 3 personen in de apotheekruimte. Is het maximum overschreden dan vragen wij u buiten te wachten.

Op de website van thuisarts.nl vindt u een corona vragentest. De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De corona-vragentest is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Klik hier om de test te maken. Uiteraard kunt u ons bij vragen bellen.

Patiënten die mogelijk besmet zijn met Corona én die langer dan 3 dagen klachten hebben én echt ziek zijn worden na telefonisch overleg zo nodig gezien door de arts. Deze patiënten willen wij uiteraard met zo min mogelijk andere patiënten en medewerkers in contact laten komen. Deze patiënten krijgen aan het eind van de middag een afspraak. Zij worden verzocht zich te melden bij de voordeur, een mondmasker op te zetten en te wachten totdat de huisarts hen ophaalt. De arts zal alle beschermingsmiddelen dragen.

Voor kinderen hebben wij 2 documenten met speciaal voor hen uitleg over het corona virus: klik op één van de beide titels: corona kinderboek of hallo ik ben corona.

Coronavaccinatie

Hebt u vragen over het Coronavaccin? Via de volgende links kunt u hierover meer lezen:

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@gezondheidscentrummakkum.nl geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Coronaonderzoek

Patiënten van 50 jaar of ouder met een aangetoonde COVID-19, die minder dan 8 dagen ziek zijn komen in aanmerking voor een Corona onderzoek. Heeft u interesse? Meer informatie vindt u op deze website cov-early.

Apotheek: Wij verzoeken u uw herhaalmedicatie telefonisch, per mail of via het patiëntenportaal te bestellen. U kunt uw oude doosjes niet meer bij ons inleveren. Medicatie kan uitsluitend tussen 11.30 – 12.00 uur en 16.00-17.00 uur worden opgehaald. Daarnaast kan  de medicatie worden bezorgd of kunt u gebruik maken van een kluisje waarvoor u een code krijgt. De kluisjes bevinden zich aan de achterzijde van de praktijk aan de kleine Klipperstraat.

Tot slot wil ik u graag hartelijk danken voor uw medewerking. Alle medewerkers van het Sûnhûs ervaren bijzonder veel steun en medewerking van bijna alle patiënten. Het zijn bijzondere tijden die uitzonderlijke maatregelen vragen, maar wij zijn ervan overtuigd dat we door samenwerken deze crisis goed door zullen komen!

Tijdelijke wijziging verstrekken toestemming delen medische gegevens

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt. Uitsluitend tijdens de coronacrisis kunnen de huisartsenpost en de SEH ook een samenvatting van de medische gegevens van de huisarts raadplegen als je nog nooit een keuze hebt gemaakt. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft. Klik hier voor een uitgebreide toelichting of ga naar https://www.volgjezorg.nl/corona-opt Wilt u uw keuze aan ons doorgeven? Ga naar de pagina “ik geef toestemming” op onze website.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.