Apotheek – Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum – Makkum

Welkom op de website van
Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum

Sinds 16 mei 2011 is het gezondheidscentrum Makkum gevestigd in het Sûnhûs. Het doel van dit "gezonde huis" is zoveel mogelijk goede zorg aan te bieden dicht bij de mensen in de buurt. Speerpunten van het Sûnhûs zijn preventieve en chronische zorg: proberen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk te blijven. Wij zijn er niet alleen voor de "cure" maar ook voor de "care".
Lees meer..

Twijfelt u of u naar de huisarts moet? Raadpleeg thuisarts.nl

POH GGZ jeugd vacature 7 à 8 uren per week. Neem contact op met J. Thibaudier via j.thibaudier@ezorg.nl

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven? Klik hier

Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum
Ds. L. Touwenlaan 13a 8754 BP Makkum

Apotheek

U kunt voor al uw medicatie bij onze apotheek terecht. Wij worden dagelijks bevoorraad door de groothandel Brocacef.

  • Recepten uit het ziekenhuis kunt u inleveren bij de balie. Zo mogelijk krijgt u de medicatie direct mee.
  • Als uw huisarts u medicijnen voorschrijft kunt u deze dezelfde dag, of zo nodig direct ophalen aan de balie.
  • Bestelde herhaalmedicatie kan op onderstaande dagen én tijdstippen worden opgehaald. Ook kunt u de medicatie laten bezorgen of gebruik maken van onze kluisjes.
  • Sommige medicijnen moeten met de hand worden gemaakt. Wij laten dit doen door de ziekenhuisapotheek Nij Smellinghe.

 

Bestellen op Ophalen tussen  11.30 -12.00 & 16.00-17.00 uur
Zaterdag, Zondag, Maandag Woensdag
Dinsdag Donderdag
Woensdag Vrijdag
Donderdag Dinsdag
Vrijdag Dinsdag

 

Afhaalkluis

Wanneer u de medicijnen niet op de beschikbare tijden kunt ophalen, dan kunt u gebruik maken van onze afhaalkluis. De afhaalkluis is een service waarmee u zelf uw medicijnen eenvoudig en op elk gewenst tijdstip kunt afhalen, zonder tussenkomst van één van de apothekersassistentes.

Informatie hierover kunt u opvragen bij de apothekersassistentes.

Bezorgen

Medicatie kan worden bezorgd. U kunt dit aangeven bij uw bestelling van de medicatie. Bezorgdagen zijn: maandag, woensdag en vrijdag tussen 16.00-17.00.

Hulpmiddelen

Onze praktijk zal vanaf 1 januari 2021 samenwerken met Mijn Hulpmiddelenwinkel, die speciaal door apotheekhoudende huisartsen is opgericht.

Kijksluiter

Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Klik hier en u kunt aan de slag met kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).