Apotheek – Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum – Makkum

Welkom op de website van
Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum

Donderdag 5 oktober heeft gezondheidscentrum Makkum een teamdag. De praktijk en apotheek zijn alleen bereikbaar voor spoed. 

Sinds 16 mei 2011 is het gezondheidscentrum Makkum gevestigd in het Sûnhûs. Het doel van dit "gezonde huis" is zoveel mogelijk goede zorg aan te bieden dicht bij de mensen in de buurt. Speerpunten van het Sûnhûs zijn preventieve en chronische zorg: proberen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk te blijven. Wij zijn er niet alleen voor de "cure" maar ook voor de "care".
Lees meer..

Vacature POH GGZ 16-24 uren! Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum
Ds. L. Touwenlaan 13a 8754 BP Makkum

Apotheek

U kunt voor al uw medicatie bij onze apotheek terecht. Wij worden dagelijks bevoorraad door de groothandel Brocacef.

I.v.m. COVID 19 vragen wij u de medicatie op te halen via het loket aan de linkerkant naast de hoofdingang.

  • Recepten uit het ziekenhuis kunt u inleveren bij de balie. Zo mogelijk krijgt u de medicatie direct mee.
  • Als uw huisarts u medicijnen voorschrijft kunt u deze dezelfde dag, of zo nodig direct ophalen aan de balie.
  • Bestelde herhaalmedicatie kan op onderstaande dagen én tijdstippen worden opgehaald. Ook kunt u de medicatie laten bezorgen of gebruik maken van onze kluisjes.
  • Bestelling
Bestellen op Ophalen tussen  11.30 -12.00 & 16.00-17.00 uur
Zaterdag, Zondag, Maandag Woensdag
Dinsdag Donderdag
Woensdag Vrijdag
Donderdag Dinsdag
Vrijdag Dinsdag

 

  • Sommige medicijnen moeten met de hand worden gemaakt. Wij laten dit doen door de ziekenhuisapotheek Nij Smellinghe.

Afhaalkluis

Wanneer u de medicijnen niet op de beschikbare tijden kunt ophalen, dan kunt u gebruik maken van onze afhaalkluis. De afhaalkluis is een service waarmee u zelf uw medicijnen eenvoudig en op elk gewenst tijdstip kunt afhalen, zonder tussenkomst van één van de apothekersassistentes.

Informatie hierover kunt u opvragen bij de apothekersassistentes.

Hulpmiddelen van 2021

Het kan zijn dat u een brief heeft ontvangen van uw zorgverzekeraar over de levering van hulpmiddelen zoals diabetes materiaal, incontinentie materiaal, verbandmiddelen en drinkvoeding. U zou deze materialen niet meer via onze praktijk kunnen krijgen maar alleen via een medische speciaalzaak. Onze praktijk zal vanaf 1 januari 2021 samenwerken met de Friese Hulpmiddelenwinkel, die speciaal door apotheekhoudende huisartsen is opgericht. U hoeft voorlopig niets te doen, en u hoeft zich niet bij de medische speciaalzaak aan te melden. Wij zullen u tijdig informeren over de wijzigingen  en zullen ervoor zorgen dat uw hulpmiddelen geleverd zullen worden.

Kijksluiter

Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Klik hier en u kunt aan de slag met kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).