Consultatiebureau – Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum – Makkum

Welkom op de website van
Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum

Sinds 16 mei 2011 is het gezondheidscentrum Makkum gevestigd in het Sûnhûs. Het doel van dit "gezonde huis" is zoveel mogelijk goede zorg aan te bieden dicht bij de mensen in de buurt. Speerpunten van het Sûnhûs zijn preventieve en chronische zorg: proberen zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk te blijven. Wij zijn er niet alleen voor de "cure" maar ook voor de "care".
Lees meer..

Twijfelt u of u naar de huisarts moet? Raadpleeg thuisarts.nl

POH GGZ jeugd vacature 7 à 8 uren per week. Neem contact op met J. Thibaudier via j.thibaudier@ezorg.nl

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven? Klik hier

Sûnhûs Gezondheidscentrum Makkum
Ds. L. Touwenlaan 13a 8754 BP Makkum

Consultatiebureau

Op het consultatiebureau kijken de medewerkers van de JGZ samen met u hoe uw kind groeit en zich ontwikkelt. Op het consultatiebureau kunt u alle vragen stellen over uw kindje. De naam ‘consultatiebureau’ gebruiken we voor de plek waar u met uw kind heen gaat voor adviezen, onderzoek en vaccinaties, tot kinderen naar de basisschool gaan.

Het team op het consultatiebureau bestaat uit een jeugdverpleegkundige, een jeugdarts en een consultatiebureau-assistente. De assistente ontvangt de ouders, meet en weegt de baby en maakt een afspraak voor het volgende bezoek. De jeugdarts doet lichamelijk onderzoek bij het kind en kijkt met ouders naar de ontwikkeling van het kind. Ook de jeugdverpleegkundige bespreekt met de ouders de ontwikkeling van het kind. Daarnaast geeft ze informatie over de voeding, verzorging, veiligheid en opvoeding. De jeugdarts en verpleegkundige verzorgen tijdens de consulten de vaccinaties. Bij vragen over opvoeding kunnen ouders ook terecht bij de pedagogen van het team.

Rond de veertiende dag na de geboorte van uw kind komt de verpleegkundige bij u thuis. Voor het maken van deze afspraak nemen wij eerst contact met u op.

Contactgegevens
Telefoon: 088 22 99 444
E-mail: jgz@ggdfryslan.nl
www.ggdfryslan.nl