In de winter is het vaste prik: een loopneus iedere keer als je de kou in gaat. Ook als je niet verkouden bent loopt het vocht vaker dan je lief is je neus uit. Vervelend, maar gelukkig onschuldig. Hoe kan het dat kou zorgt voor een loopneus? Wij vertellen je hoe ...
Lees verder over 'Aha! Om deze reden heb je een loopneus als het buiten koud is' op gezondnu.nlDe naam doet vermoeden dat we het alleen bij het ontbijt eten, maar ontbijtkoek is vooral een populair tussendoortje voor bij de koffie, voor onderweg of voor in de lunchtrommel. Een Nederlander eet gemiddeld zo’n twee kilo ontbijtkoek per jaar. Hoe gezond is zo’n plak ontbijtkoek eigenlijk?
Lees verder over 'Elke dag een plakje ontbijtkoek, hoe (on)gezond is dat?' op gezondheidsnet.nlGoede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?
Lees verder over 'Is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?' op gezondheidsnet.nlDe herfst is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse griepprik. Voor wie is deze griepprik? En welke bijwerkingen kun je verwachten?
Lees verder over 'Wat zijn de bijwerkingen van de griepprik?' op gezondheidsnet.nlMeer dan een half miljoen Nederlanders voelen zich minder goed zodra de dagen korter worden. Hoe kom je die donkere maanden het best door?
Lees verder over 'Skip de winterdip. Zo doe je dat!' op gezondheidsnet.nlWeet je dat de miljoenen micro-organismen in je mond een grote invloed hebben op je darmgezondheid? Steeds meer onderzoek toont aan hoe belangrijk het is om een goede mondgezondheid te hebben. Een gezonde mond is letterlijk de poort naar onze gezondheid.
Lees verder over 'Waarom het zo belangrijk is om je mond gezond te houden' op gezondheidsnet.nlIn 2021 hebben we 662 patiënten benaderd met de vraag een online enquête in te vullen. Maar liefst 31% van deze groep hebben de enquête ingevuld. Hartelijk dank hiervoor.
Positief bent u over onze assistentes die goed en aandachtig luisteren en de tijd voor u nemen. Daarnaast bieden de huisartsen u ...
Lees verder over 'Resultaten patiënttevredenheidsonderzoek'Vanaf 25 mei 2018 gelden in Europa de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanaf die dag werken we niet meer met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Naast de AVG gelden voor een apotheekhoudende huisartsenpraktijk ook andere regels, zoals de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet op ...
Lees verder over 'Privacywetgeving: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)'Sinds de start van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in mei jl. ontvangen wij vragen als:
Ik vraag als ouder voor mijn 15 jarige zoon uitslagen op, mag dat?
Ik zou graag het medisch dossier van mijn partner willen inzien, mag dat?
Mag ik de medicatie van mijn buurvrouw ophalen? ...
Lees verder over 'AVG: Leeftijdsgrenzen'